این کمپین با محکوم کردن قاطع این حمله موشکی، خواهان انتقال فوری ساکنان کمپ لیبرتی از عراق به کشور ثالث میباشد. ما با اعتقادات شخصی و سیاسی انسانها کاری نداریم ولی نمیخواهیم که ساکنان لیبرتی هر بار اوضاع حکم میکند، مورد معامله قرار بگیرند و از جان آنها مایه گذاشته شود. ساکنان لیبرتی کالا نیستند، آزادیخواهانی هستند که در سودای آزادی مردمشان به این مسیر پا نهاده و اینک در عراق در زندانی بنام لیبرتی گرفتار آمده اند.

۱۳۹۰ دی ۲, جمعه

خطر همچنان اشرف را تهدید میکند، حل بن بست موجود در اردوگاه اشرف نیازمند همکاری همه گروهها است


عراق/سازمان مجاهدین خلق: امنیت ساکنان اردوگاه را تامین کنید

حل بن بست موجود در اردوگاه اشرف نیازمند همکاری همه گروه‏ها است


(واشنگتن دی سی) - سازمان دیده بان حقوق بشر امروز گفت که همه طرف‏های درگیر در طرح سازمان ملل متحد برای حل و فصل وضعیت ساکنان اردوگاه اشرف باید در راستای انجام امن و کارساز این طرح با یکدیگر همکاری کنند. همه افراد درگیر، به ویژه سازمان مجاهدین خلق و دولت عراق، باید انتقال امن ساکنان اردوگاه به مکانی تحت حفاظت جهت ارزیابی و تعیین وضعیت پناهندگی آنان را تضمین کنند.

بیل فریلیک، رئیس برنامه پناهندگی دیده ‏بان حقوق بشر گفت: «نوری المالکی نخست وزیر عراق، و مریم رجوی، رهبر سازمان مجاهدین خلق، هردو بیانیه هایی حاکی ازموافقت با اصل برنامه سازمان ملل متحد منتشر کرده اند، اما دو طرف درمورد جزئیات بسیار از هم فاصله دارند. اجرای موفقیت آمیز طرح سازمان ملل نیازمند آن است که همه طرف‏های درگیر، از جمله دولت عراق و سران مجاهدین خلق، با حسن نیت وارد میز مذاکرده شوند.»

در 21 دسامبر 2011، مالکی اعلام کرد اگر سازمان مجاهدین خلق توافق‏نامه انتقال ساکنان اردوگاه اشرف به مکانی دیگر را بپذیرد، او مهلت بستن اردوگاه اشرف را تا شش ماه دیگر تمدید خواهد کرد. با این حال، بیانیه 20 دسامبر، با وجود موافقت با اصل انتقال، شرایطی را مطرح کرد که  در مورد آن توافقی صورت نگرفته است. به دلیل بن بست موجود، چشم انداز آینده روشن به نظر نمی رسد و ممکن است دولت عراق برای بستن اردوگاه در مهلت تعیین شده متوسل به زور شود و در نتیجه امنیت جانی بیش از 3200 تن از ساکنان اردوگاه در معرض خطر قرار گیرد.

دیده‏ بان حقوق بشر در تاریخ 15 و 16 دسامبر نامه ‏‏هایی به دولت‏های ایالات متحده امریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان، ایتالیا،دانمارک وسوییس  فرستاد و از آنان خواست تا از تقاضای مارتین کبلر، نماینده ویژه سازمان ملل در عراق که از دولت آن کشور خواسته بود تا مهلت 31 دسامبر بستن اردوگاه را تمدید کند، حمایت کنند. دیده ‏بان حقوق بشرهمچنین از کشورهای فوق خواسته بود که زمینه انتقال امن ساکنان اردوگاه را جهت انجام مصاحبه‏ های تعیین وضعیت پناهندگی فراهم کرده، و به تقاضای بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، که از کشورهای عضو آن سازمان خواسته بود تا برای اسکان مجدد ساکنان اردوگاه اشرف اعلام آمادگی کنند، پاسخ مثبت و فوری دهند. 

فریلیک افزود: «حل بحران اردوگاه اشرف نیازمند مشارکت فعال دیگر بازیگران اصلی از‏جمله ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا است؛ یعنی کسانی که می توانند نقشی کلیدی دراسکان مجدد ساکنان اردوگاه و نیز نظارت بر امنیت و رفتار عادلانه با آنان ایفا کنند.»

.....

دیده‏ بان حقوق بشر از همه گروه‏های درگیر درخواست نمود که به دیپلمات‏های بین المللی، دفاتر سازمان ملل، و ناظران مستقل جهت نظارت بر کلیه مراحل انتقال ساکنان اردوگاه اشرف به مکانی حفاظت شده، مانند «اردوگاه آزادی» در فرودگاه بین المللی بغداد، اجازه حضور دهند. دیده ‏بان حقوق بشر همچنین ازسازمان ملل متحد خواست که به نظارت بر حقوق بشر و وضعیت انسانی ساکنان اردوگاه پس از جابجایی آنان به محلی انتقالی ادامه دهد. 
....

.به دنبال دو درگیری خشونت بار با نیروهای امنیتی عراق که منجر به کشته شدن بیش از 40 تن از ساکنان اردوگاه اشرف در جولای 2009 وآوریل 2011 شد، تنش و بی اعتمادی میان سران سازمان مجاهدین خلق و نیروهای امنیتی عراق به شدت بالا گرفته است.

دیده ‏بان حقوق بشر تاکنون چندین بار از دولت عراق خواسته است که از به کار بردن خشونت علیه ساکنان اردوگاه اجتناب ورزیده و تحقیقات شفاف و مستقلی را در مورد آن حوادث و جرایم مرتکب شده طی آن انجام دهد.

 دولت عراق تاکنون هیچ نوع تحقیقی در مورد آن کشتارها انجام نداده است.
.....

دیده ‏بان حقوق بشرهمچنین از دولت عراق خواست که ایرانیان در تبعید را خلاف میل آنان مجبور به بازگشت به ایران نکند، چراکه ممکن است آنها در معرض خطر شکنجه و بدرفتاری‏های جدی دیگر قرار گیرند. دیده ‏بان حقوق بشر کاربرد گسترده شکنجه توسط دولت ایران، به ویژه علیه مخالفان آن، را در گزارش های متعدد مستند ساخته است.

دولت عراق به عنوان عضو میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مکلف است که اصل عدم اجبار بازگشت پناهندگان را رعایت کند. کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد، که صلاحیت تفسیر این میثاق را دارد، اصل فوق را چنین توضیح داده است: «کشورهای عضو نباید افرادی را که به محض بازگشت به کشور دیگر در معرض خطر شکنجه، و یا مجازات و رفتارهای غیرانسانی، بی رحمانه و اهانت آمیز قرار می گیرند، استرداد، اخراج و یا مجبور به بازگشت کنند.»


دولت عراق به واشینگتن اطمینان خاطر داده است که آن کشورهیچ یک از اعضای آن گروه را به زور به کشور دیگری که در آنجا در معرض خطر شکنجه قرار می گیرند نخواهد فرستاد.  

 منبع دیده بان حقوق بشر
December 23, 2011


Commentaires
Mory Goodarzi
با سلام با شرایطی که پس از خروج نظامیان آمریکا از عراق به وجود آمده است یعنی موج روز افزون انفجارات تروریستی بغداد را فرا گرفته است که جای امنی در بغداد وجود ندارد وتضمینی در مورد جا به جایی مجاهدین اشرف وجود ندارد جز اینکه نیروهای سازمان ملل از اینان حمایت کند. زیرا که آمریکا نه خواهان حمایت از اینان نیست بلکه مشکل کنونی ناشی از بی عملی وزد وبند پشت پرده ی آمریکا می باشد . چونکه هنوز نام مجاهدین را از لیست سیاه خارج نکرده است تا نوری مالکی مزدور دست نشانده بتواند به اتهام تروریستی مانور تبلیغاتی دهد و آشکارا تهدید کند.
Gérer

6 ans


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر